miercuri, 18 iulie 2012

A trecut cel mai greu test de la Microsoft la numai 8 ani

Shafay Thobani, din Pakistan, a trecut examenele grele ale companiei pentru a obitine titlul de Microsoft Certified Technology Specialist, in contrast cu prietenii sai care sunt fericiti ca se pot juca pe calculator. Acesta a trecut testele cu un procentaj de 91% dupa ce a studiat ultimele 13 luni pentru acest examen.

Tatal lui Shafay, Dr Shau Thobani a vorbit despre mandria fiului sau si de reusita sa. Dr. Thobani, CEO la firma Thobson Technologies, a spus:” Este asa de inteligent. Rezolva singur probleme complexe de matematica, in loc sa foloseasca un calculator. Ma simt ca cel mai norocos parinte deoarece la sfarsitul zilei nu aud decat lucruri bune de la profesorii lui Shafay. In fiecare an ii dau lui Shafay o provocare pentru a-l incuraja sa ajunga si mai departe”, spune tatal acestuia.

Fiul lui Thobani a inceput sa opereze la calculator de la varsta de 4 ani, acum combina orele de scoala cu 5 ore de munca pe calculator. Tatal sau a spus ca fiul sau genial tot timpul a fost un mare talent cand venea vorba de tehnologie.

“Cand avea doar 3 ani, era mai interesat de electronicele mele decat de propriile sale jucarii. Din cauza muncii mele, Shafay s-a nascut in lumea de IT si tehnologie, de aici cred ca vine interesul lui fata de calculatoare”


Purtatorul de cuvant de la Microsoft, Thomas Jensen, a spus: “Microsoft nu tine cont de varsta persoanelor care vor sa dea testul.” In ciuda realizarilor lui Shafay, tatal sau nu-l va forta sa urmeze o directie anume.

“Nu-l fortez pe Shafay sa faca ceva anume cu viitorul sau. O sa decida singur ce vrea sa faca”, completeaza Thobani.

Sursa: thesun