miercuri, 29 august 2012

Top 10 FILME DE GROAZA

 TOP 10 FILME / SERIALE DE GROAZA

Iata un top cu cele mai infricosatoare si misterioase filme / seriale de groaza, astfel incat sa ai de unde alege pentru Noaptea de Halloween


10. The Exorcism of Emily Rose 
 În 1999, Vaticanul a revizuit pentru prima oară în 400 de ani textul oficial al ritualului de exorcizare. Numărul de exorcişti catolici a crescut în ultima decadă de la 30 la 300. Arhiepiscopia Romano-Catolică a oraşului Chicago l-a angajat recent cu normă întreagă pe primul exorcist oficial în cei 160 de ani de istorie. În New York, patru preoţi catolici au investigat oficial peste 40 de cazuri de oameni posedaţi începând din 1995. Printr-o decizie extrem de rară, Biserica Catolică a recunoscut în mod oficial posedarea demonică a unei tinere colegiene de 19 ani.. Povestit în secvenţe retrospective terifiante, Un caz de exorcizare narează procesul de urmărire a preotului acuzat de neglijenţă, care a avut ca rezultat moartea tinerei fete, bănuită de a fi fost posedată. Inspirat de evenimente adevărate, filmul îi are în distribuţie pe Laura Linney în rolul lui Erin Bruner, avocata părintelui Richard Moore (Tom Wilkinson), preotul care a efectuat controversata exorcizare. Emily Rose părăseşte căminul protector al casei sale pentru a merge la colegiu, netrecându-i prin minte ceea ce o aştepta. Într-o noapte, singură în dormitor, are prima “halucinaţie” terifiantă şi leşină. Pe măsură ce atacurile sale devin din ce în ce mai dese şi mai brutale, Emily, o convinsă credincioasă catolică, hotărăşte să apeleze la o exorcizare efectuată de preotul de la parohia sa, părintele Richard Moore. Cum fata moare în timpul ritualului de exorcizare, preotul este acuzat de omor prin neglijenţă.


9. The Devil Inside 
În 1989, operatorii de la urgenţe au primit un apel de la Maria Rossi (Suzan Crowley) care mărturisea că a ucis brutal trei oameni. Întreaga ei viaţă, Isabella Torelli (Fernanda Andrade) a crezut că mama ei a ucis brutal trei oameni din cauză că era nebună. După ce află că aceste crime s-au petrecut în timpul unei exorcizări, ea călătoreşte în Italia la Spitalul Centrino pentru psihopaţi criminali, unde mama ei a fost închisă, pentru a afla dacă este bolnavă mintal sau posedată de demoni. Când aceasta recrutează doi tineri exorcişti (Simon Quarterman şi Evan Helmuth) ca s-o vindece pe mama ei prin metode neconvenţionale, combinând atât ştiinţa, cât şi religia, ei se înfruntă cu răul pur în forma a patru demoni puternici care o posedau pe Maria.


8. The Ring 
Parea doar o legenda – o caseta video cu imagini de cosmar, care duceau la un telefon prin care cel ce vazuse caseta afla in ce mod urma sa moara dupa sapte zile. Fiind reporter la un ziar, Rachel Keller (Naomi Watts) este destul de sceptica in legatura cu aceasta poveste, pana cand patru adolescenti mor in mod suspect exact la o saptamana dupa vizionarea unei astfel de casete. Fiind invinsa de curiozitate, Rachel gaseste caseta si o vizioneaza. Acum are nevoie de ajutorul prietenului sau, Noah (Martin Henderson) pentru a scapa cu viata si pentru a-si salva si fiul. Impreuna, au doar sapte zile la dispozitie pentru a descifra misterul inelului.

7. Prometheus 
 
Cu Prometheus, Ridley Scott, a creat o nouă mitologie în care o echipă de exploratori descoperă indicii despre originile omenirii, care îi conduc într-o călătorie tulburătoare la bordul navei Prometheus, spre cele mai întunecate colţuri ale Universului. Acolo, ei trebuie să ducă o luptă înspăimântătoare pentru a salva viitorul rasei umane.


6. Insidious  
Soţii Josh şi Renai se mută împreună cu cei trei copii ai lor într-o frumoasă casă veche în stil victorian, însă, înainte de a avea timp să îşi despacheteze toate obiectele de uz casnic, evenimente bizare încep să se petreacă în jurul lor. Fiul lor, Dalton, îşi propune să exploreze podul locuinţei, dar se prăbuşeşte de pe scară şi se loveşte la cap, iar în dimineaţa următoare intră într-o stare vecină cu coma, din care medicii de la spital nu sunt capabili să îl mai trezească. Renai şi o asistentă medicală îl îngrijesc cu devotament pe copilul care nu răspunde la niciun fel de stimul exterior, iar mama îşi dă seama că în casa lor se petrec fenomene paranormale şi că un spirit malefic încearcă să preia controlul asupra corpului lui Dalton. Întrucât doctorii nu le sunt de niciun ajutor, părinţii disperaţi apelează la experţi în spiritism şi la oameni de ştiinţă preocupaţi de astfel de întâmplări pe care logica nu le poate explica, aflând că nu casa este bântuită de fantome, ci băiatul aflat în stare de letargie atrage ca un magnet forţele malefice, mintea lui fiind prizonieră într-un tărâm îndepărtat denumit The Further.


5. Grimm - Serial TV (2011) 

Firul acestui serial se leagă de poveștile fraților Grimm. Toate poveștile descrise de către aceștia sunt fapte reale, iar moștenitorii acestora au misiunea de a înfrunta ființele supranaturale. Nick, ultimul moștenitor al familiei Grimm este detectiv și începe să vadă lucruri pe care nu și le poate explica. Odată cu apariția mătușii Mary își află trecutul, iar viața acestuia se întoarce cu susul în jos și începând din acest moment continuă ceea ce au început strămoșii săi: luptă pentru apărarea umanității.


4. Supernatural Serial TV 
 "Supernatural" este povestea lui Sam si a lui Dean Winchester, doi frati uniti de acelasi destin: ei calatoresc prin tara cu misiunea de a gasi si a ucide cele mai infricosatoare creaturi ale intunericului, de care oamenii au auzit doar din legende si superstitii. In timpul acestei lupte cu raul, Sam descopera multe lucruri despre sine, despre care nu stia pana atunci. Incurajati de propriul tata sa se avante in aceasta aventura pentru a gasi creatura care le-a ucis mama cu multi ani in urma, cei doi frati declanseaza o adevarata vanatoare a demonilor. Vampirii, varcolacii si fantomele sunt doar cateva dintre creaturile cu care Sam si Dean se confrunta. Pe parcurs ei vor fi ajutati de catre ingeri, arhangheli si lupta lor impotriva fiintelor intunericului se va extinde si va capata dimensiuni "biblice", fiind in permanenta o batalie intre bine si rau, ingeri si demoni.

3. Mirrors (2008) 
 "Mirrors" este un horror terifiant ce il are in centrul actiunii pe Ben Carson, un fost politist care lucreaza acum ca agent de paza la un imens magazin universal, inchis multa vreme din cauza unui incediu devastator in care si-au pierdut viata foarte multi angajati. In scurt timp, Ben isi da seama ca magazinul este tinta demonstrantilor care doresc compensatii materiale pentru daunele suferite in timpul cumplitei tragedii si totodata locul in care se petrec decese inexplicabile si in care pare sa bantuie un spirit malefic. Barbatul este intrigat de o femeie necunoscuta care pretinde ca fantoma surorii ei, moarta in incendiul respectiv, s-a intors pe pamant dornica de razbunare si se foloseste de oglinzile magazinului ca de niste veritabile porti de intrare in lumea celor vii. Amy Carson, sotia lui Ben de care acesta urmeaza sa se desparta, refuza sa creada initial povestea incredibila pe care i-o relateaza acesta, dar va vedea cu ochii sai cum intreaga familie este pusa in pericol de spiritul diabolic, care nu intampina nici o greutate in a intra in propria lor casa.


2. I Am Legend (2007) 

Robert Neville (Will Smith) e un savant stralucit, dar nici macar el nu a putut eradica teribilul virus care era de neoprit, incurabil... si facut de om. Intr-un fel imun, Neille este acum ultimul supravietuitor in ceea ce a mai ramas din New York... si poate din intreaga lume, dar nu e singur. Este inconjurat de "infectati", victime ale bolii care s-au transformat in fiinte carnivore care pot trai numai in intuneric si care vor devora sau vor infecta pe oricine sau orice din calea lor. Timp de trei ani, Neville si-a petrecut zilele cautand hrana si provizii si trimitand mesaje radio, disperat sa gaseasca si alti supravietuitori care ar mai putea exista. Intre timp, cei infectati se strecoara prin umbra, urmarind fiecare fiecare miscare a lui Neville, asteptand sa faca o greseala fatala. Poate ultima si cea mai buna speranta a omenirii, Neville este motivat de un singur scop: a gasi o cale de inversare a efectelor bacteriei folosind propriul sau sange imun. Din nefericire, tot sangele sau este si tinta celor infectati. Neville stie ca este in minoritate si in curand ramane fara timp. Filmul este bazat pe romanul omonim al lui Richard Matheson


1. The Walking Dead - Serial Tv ( comentarii despre film pe pagina noastra de Facebook )

"The Walking Dead" spune povestea lumii de dupa o apocalipsa a mortilor-vii si urmareste aventurile unui grup de supravietuitori care calatoresc prin Statele Unite in cautarea unui nou camin, departe de hoardele de zombi. Grupul este condus de Rick Grimes, fost ofiter de politie. Pe masura ce situatia devine tot mai disperata, grupul este impins sa faca orice pentru a ramane in viata.






Recomandari :

Noaptea de Halloween Traditii, Obiceiuri si Legende

Pariu cu Viata - serial tv

Cele mai tari site-uri de Torrente TOP 2012