joi, 3 ianuarie 2013

Sergiu Nicolaescu a murit ( VIDEO )

 CEL MAI BUN REGIZOR AL ROMANIEI, DIN TOATE TIMPURILE,  NE-A PARASIT !
Nu te vom uita niciodata, Sergiu Nicolaescu !



"Vreau sa va multumesc pentru acesti patru ani minunati pe care i-am petrecut impreuna, in care dumneavoastra mi-ati daruit stima si consideratie, simtaminte pe care si eu vi le datorez. Mai am putini ani de trait si mi-am dorit sa-i termin in profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau sa va spun un sincer «La revedere!» si vreau sa va spun in acelasi timp «La multi ani!» si sarbatori fericite", a spus Nicolaescu de la tribuna Senatului, pe 12 decembrie 2012


Sergiu Nicolaescu a murit la Spitalul Elias, la 82 de ani. Regizorul a fost operat pe cale laparoscopică, de către echipa chirurgicală a Spitalului Elias. "Intervenţia chirurgicală a fost impusă de evoluţia clinică din ultimele 24 de ore, în contextul afecţiunii digestive cronice benigne cunoscute", s-a arătat într-un comunicat de presă al Spitalului Elias. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator şi a fost rezolvată laparoscopic. "Intervenţia chirurgicală a decurs fără incidente, pacientul fiind transferat în compartimentul postoperator pentru continuarea îngrijirilor", au mai precizat reprezentanţii spitalului.


Seful Clinicii de chirurgie a Spitalului Elias, conferentiar Adrian Miron, a declarat, joi, ca l-a tratat timp de 12 ani pe Sergiu Nicolaescu pentru mai multe complicatii ale bolii diverticulare, iar cel mai acut puseu a fost cel din decembrie, cand a fost internat.

Conferentiarul Adrian Miron a precizat ca starea lui Sergiu Nicolaescu la internare nu permitea o interventie chirurgicala.

Adrian Miron a precizat ca boala diverticulara este o boala a varstnicului, fiind un tribut al tipului de viata european.

Boala reprezinta o inflamare a unor zone proeminente ale colonului sigmoid, iar apropierea de zona apendicelui face ca simtomatologia sa fie asemanatoare.

In cazul lui Sergiu Nicolaescu, intrucat era cunoscut cu boala diverticulara si se copiau manifestarile cunoscute anterior, a fost diagnosticat initial cu diverticulita, care este la opusul apendicitei si nu are indicatii chirurgicale in 24 de ore, a mai spus conferentiarul Adrian Miron.

Seful Clinicii de chirurgie a precizat ca un pacient de varsta tanara cu aceasta simptomatologie ar fi fost incadrat cu usurinta in tabloul de apendicita acuta, in timp ce un varstnic ar fi fost mai degraba incadrat cu boala diverticulara.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu, a spus ca Sergiu Nicolaescu era cunoscut ca suferind de o boala diverticulara, avand mai multe epidoade repetitive de-a lungul timpului.

Valentin Calu a precizat ca regizorul Sergiu Nicolaescu avea fibrilatii atriale paroxistice si un traumatism toracic cu contuzie pulmonara, iar in 26 decembrie s-a internat la Spitalul Elias pentru dureri in etajul abdominal inferior, avand inapetenta de cateva zile.

In urma examenului clinic s-a stabilit ca a suferit un puseu de diverticulita, fiindu-i administrat tratament, a preciat Valentin Calu.

El a mai spus ca evolutia starii de sanatate a lui Sergiu Nicolaescu a fost cu ameliorare partiala, dar fara reluarea tranzitului intestinal.

In 28 decembrie, in urma investigatiilor, s-a decis interventia laparoscopica si intraoperator s-a descoperit o apendicita acuta perforata.

Postoperator a fost continuat tratamentul, dar au aparut complicatii respiratorii, care in ultimele 48 de ore au dus la insuficienta respiratorie acuta, necesitand terapie intensiva maximala, conform protocolului, a mai spus Valentin Calu.

Pe fondul degradarii progresive a functiei respiratorii, joi dimineata, Sergiu Nicolaescu a facut stop cardiac, fara raspuns la manevrele de resuscitare, iar la ora 8.20 a fost declarat decesul, a adaugat dr.Valentin Calu.

CITESTE SI :

SOCANT !!! Nicu Covaci, de la Phoenix la aflarea vestii despre decesul lui Sergiu Nicolaescu : Să îl ia mama dracului !!!




COPIE TEXTUL DE MAI JOS SI DA  SHARE PE FACEBOOK !!

Sustine acest articol da share pe facebook la --> http://club13news.blogspot.com/2013/01/socant-nicu-covaci-de-la-phoenix-la.html
CEREM CA NICU COVACI SA ISI CEARA SCUZE PENTRU REACTIA NECONTROLATA la AFLAREA VESTII DESPRE SERGIU NICOLAESCU