duminică, 9 decembrie 2012

De ce nu vin strainii in Romania de Revelion ?!?

In Romania Revelionul este foarte scump

       Preturile mari practicate de hotelieri la munte, peste cele din Austria, Slovenia sau Bulgaria, optiunile limitate de agrement, dar si majoritatea restaurantelor si magazinelor inchise in prima zi din noul an tin turistii straini departe de Romania de Revelion, potrivit agentiilor de turism, citate de Mediafax.

     Mai putin de 1% din clientii hotelurilor din Romania de Revelion sunt turisti straini, spre deosebire de tari din zona, precum Austria, Slovacia, Slovenia sau Cehia, unde strainii predomina in structurile de cazare, afirma reprezentantii agentiilor de turism.
  "In Romania Revelionul este foarte scump in zona montana, daca ne comparam cu Bulgaria, Slovacia, Slovenia si chiar cu Austria. Pe Valea Prahovei, un Revelion este mai scump decat in Elvetia si costa cu 20-30% mai mult decat in Austria. Tarifele de la munte de la noi sunt cu 40% mai mari decat in Bulgaria", a declarat agentiei Gheorghe Marginean, proprietarul Karpaten Turism, cea mai mare agentie din Romania specializata in incoming.
   El spune ca nici Bucurestiul nu atrage turisti straini pentru a petrece noaptea dintre ani, asa cum se intampla cu alte capitale europene.
   "In Budapesta, Viena sau Praga, ca sa nu mai vorbim de Roma, Londra sau Paris, sunt preograme speciale pentru turistii de Revelion, iar magazinele sunt deschise si in ultima zi a anului, si pe 1sau 2 ianuarie. La Bucuresti, in afara de a te imbata in noaptea de Revelion, nu ai ce face. Turistul de Revelion nu este turist care vrea sa viziteze muzee sau sa faca circuite, ci cauta sa se distreze si sa faca shopping. Trebuie sa ii dai o preocupare si pe 1 ianuarie, cand la noi totul e inchis, iar romanul geme ca il doare capul dupa noaptea de Revelion", a afirmat Marginean.
    Acesta a dat ca exemplu agentia pe care o conduce si care aduce in Romania, in perioada martie-noiembrie, in medie, grupuri care cumuleaza peste 3.800 de turisti pe luna. In schimb, in decembrie si ianuarie grupurile organizate de turisti straini nu mai vin in Romania. Strainii ar putea fi atrasi de revelion aici cu o imagine mai buna, cu tarife mai mici, mai ales la munte si cu dezvoltarea infrastructurii de agrement.
    Pentru vestul Europei, Revelionul nu este un eveniment atat de important cat este pentru romani. Traditia petrecerii pana dimineata a Revelionului, in general inalnita la romani si alte tari est-europene, isi poate avea originea in comunism, cand doar in noaptea dintre ani emisiunile la televizor durau pana dimineata.
    "Revelionul nu este pentru autrieci sau germani, in mod traditional, un eveniment care trebuie sarbatorit pana dimineata. Pe de alta parte, asta nu insemna ca niciun austriac nu petrece pana in zori, dar de regula acest lucru se intampla privat si aproape exclusiv la tineri. Sarbatorile de iarna sunt percepute in mod traditional ca niste sarbatori de familie. Pe de alta parte, exista austrieci care folosesc zilele libere pentru a-si petrece cateva zile de concediu, preferand insa destinatii daca nu exotice, cel putin mai calde, pentru a evita cateva zile frigul iernii", a spus Simion Giurca, directorul Biroului de promovare turistica a Romaniei la Viena.
    El afirma ca Romania poate atrage turisti in perioada sarbatorilor de iarna cu conditia sa le ofere programe compacte, cu alternativa pentru timp nefavorabil, cu expozitii, muzee si alte atractii turistice deschise, asa cum se intampla cu Palatul Schönbrunn din Viena, care este deschis si de sarbatori, si chiar cu evenimente speciale de mare atractivitate.
    Pretul pe care trebuie sa-l plateasca turistii romani pentru un pachet de revelion pe Valea Prahovei si Poiana Brasov ajunge la multe hoteluri intre 400 si 1.000 de euro, mai scump decat in capitalele europene, inclusiv Paris sau Roma, unde 4-5 nopti de cazare, cu zbor inclus, costa sub 600 de euro.

Recomandari :

Destinatie pentru vacanta de iarna  
REVELIONUL 2013 
Urari Mesaje, Sms-uri, de Craciun si Anul Nou