miercuri, 4 noiembrie 2015

Peste 70.000 de protestatari in intreaga tara !

 A doua noapte de proteste a scos un numar dublu de protestatari in intreaga tara fata de seara precedenta !


Au fost proteste în principalele oraşe din ţară, aseară (nr. 04/11/2015) , unde peste 35.000 de oameni au participat la manifestaţii, împreună cu alți circa 35.000 din București. Demonstranţii au adus un omagiu victimelor tragediei din Colectiv, dar au avut şi mesaje dure pentru politicieni. Ei spun că nu se vor opri până când România nu va deveni un mediu sigur, o ţară în care se va trăi fără mită.

În orașele mai mari sau mai mici, românii au ieșit în stradă și au mărșăluit pentru ca o tragedie precum cea din clubul Colectiv să nu se mai repete. Pe traseul lor au fost şi sediile principalelor instituţii publice.

Câteva sute sau câteva mii, oamenii au scandat și împotriva clasei politice. Ei au cerut o schimbare a întregului sistem.

S-au aprins lumânări în memoria celor care au pierit în tragedia de vineri seară. În unele orașe, circulaţia a fost blocată sau îngreunată.

Cei aproape 30.000 de oameni care au ieşit marţi seara pe străzile Bucureştiului nu se mulţumesc cu demisiile pe care premierul Victor Ponta şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi le-au anunţat de dimineaţă. Românii au ieșit din nou miercuri seara într-un număr și mai mare decât cu o seară precedentă. Protestatarii au scandat pentru schimbarea sistemului, au cerut capetele celor care încă sunt în funcții importante, în ciuda dosarelor penale pe care le au, oamenii au strigat că vor justiție și demisia parlamentului corupt, dar și un Guvern de tehnocrați. Oamenii au strigat împotriva partidelor, dar și a patriarhului Daniel, ca urmare a reacției nervoase a acestuia din timpul înmormântării femeii de serviciu care a murit la Colectiv. Oamenii au anunțat că nu se vor opri, că mișcarea va continua până ce întreg sistemul se va schimba.

UPDATE 00:20: Miile de oameni au ajuns la clubul Colectiv, acolo unde, la fel ca în seara precedentă, oamenii au îngenunchiat în fața cadelelor și au rostit cu voce tare "Tatăl nostru", după care s-au ridicat și au început să aplaude în memoria celor 32 de suflete care au pierit în urma tragedei de la Colectiv.

De precizat este că și protestul de miercuri seara a fost unul pașnic, chiar dacă au existat printre protestatari și oamen care au încercat să agite spritele sau să creeze diversiuni.

UPDATE 00:10 : Oamenii se îndreaptă în acest moment către clubul Colectiv, acolo unde sute de candele ard încontinuu de vineri noaptea, când incendiul a provocat peste 100 de victime, în timp ce 32 de tineri au murit.



UPDATE 23:30: Oamenii se află încă în stradă, iar numărul lor nu s-a dminuat nici până la această oră. Metrorex a anunțat că își prelungește programul până la ora 1:00.

Din când în când, din mulțme se aude: "România!" și "Nu plecăm acasă, hoții nu ne lasă", "Romania nu e de vanzare!".  Oamenii stau într-un singur loc, uniți.

UPDATE 22:00: Peste 30.000 de oameni se află în acest moment în centrul Capitalei. Numărul acestora e mai mare decât cel de marți seara, în prima zi de protest.

UPDATE 21:30
: Peste 25.000 de oameni s-au adunat în Piața Universității, unde continuă să protesteze. Oameni strigă împotriva partidelor și a sistemului, împotriva șpăgilor și a corupției.

 


Un om mai în vârstă avea o pancartă pe care este scris un mesaj emoționant. Fotografia a fost intens distribuită pe rețelele de socializare, provocând emoții puternice. Oamenii strigă în cor "Romania!".

UPDATE 21:00: Sunt 20.000 de oameni în centrul Capitalei care strigă "Jos Parlamentul!", "Coruptia ucide" si "PNL si PSD, aceeasi mizerie!".

Jandarmeria a oferit un comunicat în care transmite că nu sunt responasibili pentru estimarea numărului de oameni care protestează în acest moment în București.

UPDATE 20:30: Numărul oamenilor din Piața Universității crește spectaculos. La această oră, aproape 18.000 de protestatari scandează în Centrul Capitalei.

UPDATE 20:10: Protestatarii din Piața Universității s-au așezat în genunchi și au ținut un moment de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv.

UPDATE 19:50: În jur de 13.000 de oameni care s-au adunat din nou pe străzile din Bucureşti se îndreaptă în acest moment către Parlament. Oamenii scandează "NU vrem PSD, nu vrem PNL!" O bună parte din protestatari au rămas în Piaţa Univiersităţii.

UPDATE 19:00: Aproape 5.000 de oameni s-au strans la aceasta ora in Centrul Capitalei iar numarul lor continua sa creasca. Protestatarii strigă "Nu vrem PSD, nu vrem PNL".

 
Şi în ţară au început protestele. În Cluj, Constanţa, Timişoara şi Petroşani, oamenii au ieşit pe străzi în număr mare.

UPDATE 18:40: Numărul de manifestanţi a început să crească, iar protestatarii au blocat circulaţia în Piaţa Universităţii.

Oamenii strigă: "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!", "Iohannis nu uita, ţara nu este a ta!" şi "Luaţi mâna de pe Justiţie".

UPDATE 18: 15: Aproximativ 2000 de oameni sunt în acest moment în Piaţa Universităţii. Mulţi dintre ei s-au strâns la Fântâni, locul în care şi-au dat întâlnire pe Facebook. Alţii sunt în faţa Teatrului Naţional. Lângă cei 2000 urmează să se alăture multe alte mii la protestele care vor avea loc miercuri seară.

Momentan, traficul nu este restricţionat.

Într-un mesaj postat pe Facebook de o tânără care a participat la protestele de aseară şi care a fost intens distribuit, demisiile prezentate de Ponta şi Piedone sunt prea puţin.

"Când am plecat de la protest aseară discutam şi ne întrebam al cui cap va cădea de dimineaţă. L-au sacrificat pe Ponta, o mişcare bună, prin care acesta a ieşit din schemă chiar curăţel faţă de toate mizerilile pe care le făcuse. Aş fi ipocrită să mint că azi dimineaţă când am ieşit de la duş şi l-am văzut la TV pe Dragnea declarând că Ponta pleacă n-am sărit în sus de bucurie. Da, m-am bucurat pentru că e victoria noastră, a străzii.
Însă eu aseară nu am ieşit în stradă pentru o demisie! Acum aflu că şi Piedone a anunţat că-şi dă demisia. În afara faptului că ne gâdilă puţin orgoliul, demisiile acestor vârfuri sunt egale cu zero şi nu vor schimba nimic real.

Protestul de ieri nu a fost unul anti-Ponta, ci anti-întregii clase politice. A fost un protest în care 30.000 au arătat că s-au săturat de iresponsabilitatea politicienilor, de corupţie, de impostură. A fost ziua în care oamenii au conştientizat că tot ce se întâmplă la nivel politic ne priveşte şi afectează în mod direct pe toţi, şi ne poate costa chiar viaţa.

N-avem voie să muşcăm din momeala pe care ne-au aruncat-o. Ieşim în continuare în stradă, mai mulţi, mai hotărâţi. Lupta nu se termină, de data asta puterea e la noi. În 2012 Boc a picat, tot datorită presiunii străzii şi iată-ne azi că problemele noastre nu sunt deloc rezolvate. Demisiile sunt doar un prim pas, însă nu ne rezolvă problemele. Ne revedem în stradă! Azi, mâine, cât e nevoie!

p.s. Şi celor care acum fac calcule şi se pregătesc să ajungă la guvernare să le strigăm cât ne ţin plămânii: "Nu vă bucuraţi, voi o să urmaţi!"
, se arată în mesajul Andreei Petruţ.

Aproximativ 30000 de oameni au protestat în centrul Capitalei marţi seara. Jandarmeria Română a renunţat, la un moment dat să mai ofere cifre oficiale ale oamenilor care scandau în stradă. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii începând cu orele 18:00. Numărul acestora a crescut extrem de rapid, astfel încât, deşi la evenimentul organizat pe Facebook şi-au anunţat 7000 de persoane participarea, în stradă au ieşit aproape 30.000. De la oră la oră, tot mai mulţi protestatari se adunau pe străzile Bucureştiului. Din Piaţa Universităţii s-a mers la Guvern, apoi la Ministerul de Interne, acolo unde Jandarmeria a făcut cordon pentru a securiza împrejurimile instituţiei, Guvern, Parlament, Patriarhie, Primăria Sectorului 4, înapoi spre Universitate, iar la sfârşitul protestului, cele câteva mii de oameni care au rămas au mers împreună spre clubul Colectiv. --Peste 30.000 de protestatari in Bucuresti in seara de 03/11/2015 !!!!