miercuri, 22 noiembrie 2017

Târgul de Crăciun București 2017 se deschide de 1 decembrie !

Târgul de Crăciun București 2017 din Piața Constituției se deschide de 

1 decembrie



Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis zilnic, în perioada 1-27 decembrie, între orele 10:00 și 22:00. Aici, vizitatorii vor găsit peste 100 de măsuțe cu ornamente, jucării, obiecte artizanale, accesorii, costume populare, prăjituri, cozonaci, dulcețuri de casă, dar și mâncăruri cu specificm tradițional: sărmăluțe, murături, zacuscă, brânzeturi, cârnați sau vin fiert.

În centrul târgului de Crăciun din București va fi amenajat un brad de Crăciun înalt de 30 de metri, decorat cu mii de luminițe, dar și o zonă în care va fi recreată artistic scena Nașterii Domnului. În Piața Constituției, vizitatorii vor avea acces gratuit la patinoar și la spectacolele care vor avea loc pe scena amplasată în fața Palatului Parlamentului.

Căsuța lui Moș Crăciun la Târgul de Crăciun București

Copiii îl pot întâlni pe Moş Crăciun de pe 16 până pe 24 decembrie, între orele 11.00 – 13.00 şi 17.00 - 22.00. Casa lui Moş Crăciun poate fi, însă vizitată începând cu 1 decembrie în acelaşi interval orar, copiii putând să îi vadă pe spiriduşii moşului: Pacheţică, Prăjiturică, Spiriduşul Poştaş, Meşterul de jucării şi Povestitorul.


Tot în Casa lui Moş Crăciun vor fi organizate ateliere gratuite de creativitate, în zilele de 2, 3, 9 şi 10 decembrie, unde cei mici pot învăţa să facă ornamente şi accesorii personalizate şi vor descoperi tainele caligrafiei pentru redactarea scrisorilor către Moş Crăciun. Fiecare atelier are patru sesiuni a câte 30 de minute fiecare, iar grupele sunt formate din maximum 10 copii.

Spectacole la Târgul de Crăciun București: Andra, Smiley, Iris și Ștefan Hrușcă vor concerta pe scenă.
În fiecare seară vor avea loc spectacole de muzică şi dans, iar printre cei 1000 de artişti care vor urca pe scena din Piaţa Constituţiei se numără Loredana, Smiley, Andra, Direcţia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Viţa de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ştefan Hruscă şi Ducu Bertzi, precum şi Orchestra Naţională „Valahia”, Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour” şi grupuri de colindători.

În Casa lui Moş Crăciun va fi şi un punct de donare deschis între 1 şi 20 decembrie, unde vizitatorii pot lăsa cărţi şi jucării în cadrul unei campanii umanitare organizate anual.

Accesul la toate activităţile din cadrul Târgului de Crăciun este gratuit.

Târgul de Crăciun București este cel mai mare târg de Crăciun din România și unul dintre târgurile prestigioase de acest gen din Europa, fiind organizat anual de Primăria Capitalei prin creart. Târgul de Crăciun București face parte din rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa „Christmas Markets” și reunește la fiecare ediție un public de peste 200.000 de vizitatori.





Alte Articole :