miercuri, 3 august 2011

Invitatii Moca pe Google Plus ( G + )

 Google Plus ( G + ) 10 milioane de utilizatori in primele doua saptamani, un record pe care google a reusit sa-l faca. In acest moment accesul la Google+ este limitat (Google a facut acelasi lucru cu Gmail in trecut), si acum singura modalitate de a intra in sistem este doar prin intermediul unei invitatii. Invitatia o puteti obtine lasandu-va adresa de e-mail pe peretele ( wall-ul ) paginii noastre de pe facebook http://www.facebook.com/pages/Club13ro/ sau scriind unui administrator a retelei noastre (prin aceasta metoda primiti mult mai greu invitatia )

Avantaje G + :
Pentru cei care folosesc Facebook  trebuie sa le spun ca este acelasi principiu cu Wall  ( Flux se numeste la G + ), Albume Foto s.a.m.d.....  deci trecerea la G+ nu ar avea mare impact pentru cei acomodati cu designul si aplicatiile Fb.

1. Integrarea cu Google Services

Google+ integrează toate instrumentele şi serviciile existente, de la cele căutare, la documente şi clipuri video. Google+ este deja integrat în bara de navigare din dreapta sus, aproape la toate produsele Google: acest lucru îţi permite să monitorizezi toate evenimentele, mesajele de pe Google+, şi mai poţi să dai share unui conţinut prietenilor fără a părăsi serviciul Google pe care îl foloseşti. Milioane de oameni folosesc serviciile precum Gmail, Docs, Search, iar cu Google+ ataşat de ele, pare chiar prostesc să părăseşti paginile pentru un alt site, cum este Facebook, pentru a socializa.

2. O mai bună manageriere a prietenilor

Google pare că are dreptate când spune că sistemul “Circles” este mai potrivit modului în care ne facem prieteni în viaţa de zi cu zi. Avem diferite tipuri de prieteni şi interacţionăm şi comunicăm cu ei în moduri diferite. Opţiunea Facebook Groups îţi permite să adaugi ad hoc grupuri de prieteni, dar comparativ cu modul în care se poate face în Google+ , acest lucru pare greoi. Tocmai aceste “cercuri" sunt piatra de temelie a platformei Google+.


3. Aplicaţii mobile mai bune


Dacă eşti un utilizator Android, ai putea descoperi că obţinerea de conţinut de pe telefonul tău mobil pe platforma de socializare este mai uşoară şi mai funcţională cu Google Mobile App+. Google va căuta moduri pentru a face telefonul tău Android un apendice al platformei sociale. Google speră să folosească imensa bază de utilizatori Android pentru a bate Facebook, ale cărui aplicaţii mobile arată bine, dar sunt greu de folosit.

4. Mai uşor de găsit conţinut pentru Share


Google+ Sparks este un alt important diferenţiator faţă de Facebook. Spark, care foloseşte motorul de căutare al Google, face ceva ce Facebook nu poate: poate oferi utilizatorilor un izvor nesecat de informaţii relevante pe care să le împărtăşească prietenilor. Pentru că Facebook nu are un motor de căutare, utilizatorii trebuie să părăsească site-ul pentru a găsi informaţii şi conţinut. Răspunsul la întreabrea “cum găsesc informaţii pentru share” apare instant prin utilizarea Sparks.


5. Poţi să-ți recuperezi datele personale

Reţeaua Facebook este cunoscută pentru faptul că este un slab administrator al datelor personale. Eşti forţat să faci publice anumite date personale şi este greu să-ţi ştergi definitiv profilul. În schimb, Google îţi permite să-ţi iei toate informaţiile pe care le-ai stocat pe Google+ şi ... să pleci pur şi simplu. Acest lucru este posibil printr-un instrument numit Data Liberation: din câteva clickuri poţi sa faci download pentru toate informaţiile de pe Picasa Web, Profilul Google, de pe platforma Google+ şi contacte.

6. Opţiunea de Photo Tagging, îmbunătăţită


Când vizualizezi fotografii în Google+ poţi să dai “tag” într-un mod similar celui de pe Facebook. Trasezi un mic pătrat în jurul feţei persoanei respective, apoi tastezi numele în căsuţa de jos sau alegi din mai multe nume pe care Google+ le identifică. Dar este o mare diferenţă în modul în care Google manevrează aspectele legate de confidenţialitate ale acestui serviciu. Când vrei să dai “tag”, îţi apare acest mesaj: “Agăugând acest tag, persoana în cauză va fi notificată. Aceasta va putea vedea fotografia şi albumele relaţionate”. În schimb, Facebook nu face nici un efort pentru a avertiza utilizatorii că au fost “tag-uiţi”, poate într-o fotografie compromiţătoare, şi le dă posibilitatea de a înlătura acest tag. De asemenea, Google a luat o decizie înţeleaptă când a pus deoparte sitemul de recunoaştere facială, pe care Facebook îl foloseşte automat pentru indentificarea persoanelor în albumele cu fotografii încărcate de utilizatori.

7. Opţiunea de Group Chat pe care Facebook nu o are

Google+ a bătut Facebook la categoria de chat. Folosind opţiunea Hangouts în Google+, poţi forma grupuri ad hoc pentru chat video foarte simplu, iar dacă formezi un grup mai mic pentru o mică discuţie, este ceva natural şi distractiv de făcut într-o reţea de socializare. Similar, şi aplicaţia mobilă Huddle face acest lucru uşor şi pentru utilizatorii Android. Facebook pur şi simplu nu oferă aceste intrumente.


8. Siguranţa partajării conţinutului

Avocaţii au solicitat de multă vreme confidenţialitatea pentru platformele de socializare, pentru a lăsa la latitudinea fiecărui utilizator să aleagă un anumit nivel de confidenţialitate al informaţiilor şi datelor personale, în loc să aleagă dintr-o listă presetată. Google se pare că a auzit aceste voci şi a construit această posibilitate în Google+. Spre exemplu, când se dă “share” unui articol sau când se încarcă o fotografie, Google+ oferă posibilitatea de a alege cărui cerc de prieteni îi vei da posibilitatea de a vedea informaţia. Ceea ce este încă un punct în avantaj pentru Google.

9. Google administrează mai bine datele personale

A lansa o reţea socială presupune responsabilitatea păstrării datelor personale ale utilizatorilor. Facebook este o companie tânără care pare că nu respectă acest principiu. La polul opus, Google este o companie matură şi privită cu mai multă încredere decât Facebook. De mult timp, Google se regăseşte în sloganul “Nu fi rău”. Pe care dintre aceste două companii ai alege-o să-ţi administreze informaţiile personale?



ASTEPTAM UN LIKE SI UN PLUS :) Nu ezitati sa ne cereti invitatie !!!