miercuri, 28 august 2013

Horoscop 2014 Ce anunta astrele in viitorul an

 Horoscopul general al anului 2014

 

              Anul 2014 - Anul Calului sau in chineza Ma. In astrologia orientala, Calul este al saptelea semn din zodiacul "animalelor" si mai este numit si Cal Verde sau Albastru de Lemn. In acest caz, culoarea conteaza: ea semnifica caracterul contradictoriu, dinamica, lupta dintre sentiment si datorie, impulsivitate si intelepciune. Si, dupa cum se spune in horoscop 2014, caracterul practic al Calului isi va pune amprenta pe aceasta perioada, fortandu-i pe toti sa actioneze rational si chibzuit. Horoscop 2014 pentru: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti.
Horoscopul pentru anul 2014 va dezamagi persoanele prea impulsive si emotive. Calul nu iubeste actiunile negandite, dictate de dorinta de moment. 2014 este un an favorabil pentru studii. Cunostintele noi vor deveni un bonus suplimentar in cariera si va vor permite sa va extindeti considerabil perspectivele viitorului profesional.

 
 
In anul 2014, este indicat sa evitati cheltuielile inutile. Calul iubeste planificarea financiara si stabilitatea bugetului. In plus, el sustine persoanele care fac diverse acte de caritate, ajutandu-i pe cei nevoiasi

Cel mai important eveniment astrologic din noul an este Marea Cruce formata de Marte in Balanta, Jupiter in Rac, Pluton in Capricorn si Uranus in Berbec. Marea Cruce constitue un aspect astrologic extrem de dinamic si echilibrat. El este constituit din doua opozitii (in cazul nostru, intre Pluton si Jupiter, si intre Uranus si Marte), si patru cuadrate (Jupiter – Uranus, Jupiter - Marte, Uranus – Pluton, si Pluton –Marte). Acest aspect astral, impreuna cu influentele aduse de solstitiul de iarna din decembrie 2013 si echinoxul de primavara din martie 2014, lasa sa se intrevada un nou an incarcat de o tumultoasa energie, ce ne poate marca prin transformari istorice de mare amploare.

De fapt, pare a se creea o conjunctura astrala negativa inca din toamna anului 2013. Cuadratul dintre Uranus si Pluton din octombrie 2013, intrarea lui Jupiter in tranzit retrograd in luna noiembrie, chiar in perioada in care Jupiter ajunge in punctul median al Scorpionului si intrarea lui Marte in Balanta semnaleaza, de obicei, tensiuni politice ori sociale, revolte si confruntari intre mase de oameni. Mai mult decat atat, Venus trece in aspect retrograd in decembrie 2013, in ianuarie 2014 Jupiter este in opozitie cu Pluton, si Marte ajunge in cuadrat cu Jupiter. Urmeaza un cuadrat al lui Jupiter cu Uranus in februarie, si patrunderea lui Marte in turnura retrograda in luna martie 2014.

Toate aceste evenimente astrologice culmineaza cu formarea turbulentei sau potential explozivei Mari Cruci dintre Marte, Uranus, Jupiter si Pluton din zodiile cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn). In general, acest aspect astral tinde a precipita lucrurile, a favoriza angajarea in actiune fara o evaluare echilibrata a unei situatii. In acelasi timp, incercarea de a rezolva o problema legata de una dintre planetele implicate poate determina adancirea problemelor asociate cu celelalte trei corpuri ceresti.
Efectele Marii Cruci din aprilie 2014 pare a fi de o mare violenta intrucat Marte este retrograd in Balanta, o conjunctura astrologica semnificand frecvent un razboi, si formeaza un cuadrat cu Pluton, de asemeni retrograd. Acest aspect astral pare a fi unul din cele mai negative ori destructive posibile, mai cu seama ca este insotit de negativele cuadrate si opozitii ale lui Jupiter cu Saturn.

In acest context, se poate anticipa o majora escaladare a unui conflict militar si mari convulsii economice ori financiare in primavara anului 2014.

Chiar daca odata cu vara lui 2014 planetele Uranus si Pluton incep sa se indeparteze una de cealalta, ele incep a se regasi spre toamna, ajungand sa formeze un alt cuadrat pe 15 decembrie 2014, prefigurand miscari sociale de mare anvergura, revolutii ori revolte avand telul de a sterge de pe fata pamantului niste regimuri tiranice sau dictatoriale.

Pluton in Capricorn continua sa-si puna amprenta asupra noastra, netezind calea spre transformari necesare din tari sau zone ale lumii care stagneaza material sau politic din pricina unor vanitati sau interese meschine ale liderilor lor sau ale unor clase de privilegiati.

Tranzitul lui Neptun in Pesti favorizeaza pe mai departe impunerea iluzoriului si minciunii, sau a unor tragedii provocate de fanatismul religios ori simtamintele  izvorate din intunecimea subconstientului colectiv.

Uranus in Berbec ne indruma sa nu ne incapatanam a ne fixa de valori perimate si subiective, sa evaluam mereu cu realism ceea ce se petrece in jurul nostru si sa ne pastram adaptabilitatea in orice imprejurare, in special in cele pe care nu avem putinta de a le schimba.

Insistentele presiuni ale lui Saturn asupra sferei financiare a lumii,  specifice tranzitului sau in Scorpion, par a-si pierde din intensitate odata cu 23 decembrie 1914, atunci cand aceasta planeta se muta in sectorul Sagetatorului, si isi calauzeste influentele spre zona religioasa sau spirituala a lumii.