luni, 28 mai 2012

SOCANT ! Torturată sub privirile trecătorilor !!

Cel mai socant protest!

Imagini şocante pe una dintre cele mai aglomerate străzi din Marea Britanie! Sub privirile îngrozite ale trecătorilor, o femeie a fost legată în lanţuri şi supusă celor mai absurde tratamente: injectată, forţată să mănânce şi rasă în cap.

Este vorba despre una dintre cele mai agresive campanii împotriva testării cosmeticelor pe animale! Legată cu o sfoară, cu lanţuri la gură, o femeie a fost târâtă într-un magazin, forţată să îngurgiteze mâncarea, rasă în cap şi injectată cu tot felul de substanţe, scrie bzi.ro.

Imaginile desprinse parcă dintr-un film de groază s-au derulat în faţa trecătorilor şocaţi de cele văzute. Tânăra de 24 de ani devenise pentru 10 ore un animal pe care se făceau teste.Este forma prin care compania de cosmetice Lush condamnă testarea cosmeticelor pe animale. La finalul protestului  organizatorii au spus: "Dacă ar fi fost un animal ar fi suferit o moarte groaznică. Totul pentru un rimel scump bine făcut!".


Petiţie împotriva testării cosmeticelor pe animale şi în România

O petiţie împotriva testării cosmeticelor pe animale a fost lansată şi în România. "Uniunea Europeană a hotărât interzicerea acestor teste în majoritatea ţărilor membre, începând cu anul 2009, însă Franţa, ţara de origine a celei mai mari firme producătoare de cosmetice - L’Oreal, a protestat impotriva aceste hotarari si a propus chiar anularea ei", se anunţa în petiţia care a adunat doar 74 de semnături.
Iniţiatoarea petiţiei scria că "dacă mai multă lume ar şti ce se întâmplă s-ar gândi de două ori înainte să cumpere un produs pentru care au murit mii de animale nevinovate" şi "că durerea e la fel, indiferent dacă e resimţită de om sau animal".

Galerie foto :