duminică, 20 mai 2012

Google - una dintre cele mai importante schimbari din istoria motorului de cautare !!!

Google - una dintre cele mai importante schimbari din istoria motorului de cautare !!!


Google a anuntat lansarea unei aplicatii prin care spera ca motorul de cautare va deveni mai intuitiv si va putea face diferenta intre sensurile unui anumit cuvant. In dreapta va aparea o caseta numita Knowledge Graph in care vor fi afisate pe scurt informatii esentiale despre personalitati, locuri sau lucruri, astfel incat userul sa-si faca o idee despre termenul cautat, inca din pagina Google. 

Compania spune ca este un pas important catre dezvoltarea unei cautari semantice, una care va incerca sa dea ca rezultat cat mai multe raspunsuri precise la intrebarile puse de utilizatori, si nu doar liste de link-uri.


"Knowledge Graph" (Graficul de Cunostinte) profita de o uriasa baza de date cu 500 de milioane de termeni (locuri, oameni, obiecte etc), ideea fiind ca daca userul cauta "Leonardo da Vinci", graficul sa ii afiseze in aceeasi pagina cateva date esentiale despre viata marelui om de stiinta, dar si fotografii ale celor mai cunoscute tablouri.
Pentru moment aplicatia este disponibila utilizatorilor din SUA, insa in urmatoarele zile trebuie sa se generalizeze si va fi disponibila si pe smartphone si tableta.

Google considera ca Graficul de Cunostinte nu este un simplu catalog de obiecte, ci pasul spre "urmatoarea generatie de online search".

Cei de la Google au spus in trecut ca nu vor renunta la cautarea bazata pe cuvinte cheie prezente pe diverse site-uri, insa vrea sa insiste mai mult si pe "cautarea semantica", adica procesul prin care se poata intelege si sensul cuvintelor tastate de useri in campul de cautare. Acest tip de cautare va ajuta Google sa faca spre exemplu intr-un anumit text diferenta intre cuvantul "Jaguar" folosit ca marca de masina si cazul in care cuvantul este folosit ca nume de animal.

Pe viitor lucrurile vor deveni mai complexe, iar Google va putea raspunde direct la intrebari mult mai elaborate precum "Unde pot asista la un concert Lady Gaga in aer liber si pe vreme buna?"

VIDEO - Knowledge Graph


Recomandari:
Socant!! A adus pe lume un copil ciudat! 
SOC! A nascut un monstru! 
Cu cat se vor scumpi gazele pana in 2018 ?!
Subtitrari seriale  
Bancul zilei
Mesaje Statusuri



APASA LIKE  PENTRU A FI LA CURENT CU NOUTATILE