marți, 15 decembrie 2009

Prima zapada da batai de cap soferilor


Traficul în Capitală este paralizat marţi, după ce a nins vreme de mai multe ore. Stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri, dar acoperă o pojghiţă de gheaţă, îndeosebi pe străzile adiacente arterelor mari. În mai multe zone din Bucureşti se circulă bară la bară cu o viteză maximă de 10 kilometri pe oră.

Potrivit autorităţilor, toate maşinile de deszăpezire se află pe carosabil, însă sunt, de asemenea, blocate în trafic. RATB a suplimentat numărul de mijloace de transport

n tară, problemele deja au apărut. Pe drumul judeţean Baia Sprie - Cavnic şoferii au fost surprinşi de zăpadă şi i-au acuzat pe drumari că nu şi-au făcut treaba.

Pe Drumul Naţional 18 B, două maşini s-au izbit frontal după ce unul dintre şoferi a pierdut controlul volanului din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă. O femeie a fost rănită grav şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Pentru a preveni eventualele accidente, Poliţia Autostrăzii a organizat o acţiune pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, pentru a-i identifica pe şoferii care circulă cu maşinile neechipate pentru iarnă.