miercuri, 9 decembrie 2009

Decoratiuni, Aranjamente - Masa de Craciun

Masa de Craciun ...



Lumanarile plasate in sfesnice de argint sunt, de asemenea, accesorii care nu au voie sa lipseasca de pe masa de Craciun, ele creand intimitatea necesara reintalnirii cu cei dragi. In plus, vor face ca totul sa arate perfect si sa straluceasca impecabil!

Din crengi de brad se poate confectiona o cununa ovala, pe care o asezam in centrul mesei. De ea sunt prinse in suporturi speciale lumanarele, iar centrul este ocupat de un aranjament floral, stele si semilune invelite in staniol.

Foarte de effect, desi banal este amplasarea in centrul mesei a unui bradulet de la florarie, pudrat alb si impodobit cu globulete. Pune in centru un bol decorativ pe care sa asezi cateva fructe si conuri de pin aurite;

Florile naturale pot constitui o optiune interesanta penttu partea de centru a mesei; este recomandat sa fie aranjate si alese in asa fel incat sa nu se interpuna intre oaspeti; O idee mai moderna ar fi sa pui in pahare sau boluri transparente cateva margele, stelute si petale de flori si sa torni apa peste ele;


O figurina in spiritual Craciunului plasata in centrul mesei poate avea un efect spectaculos.
Vrei ca mesenii sa fie intampinati asa cum se cuvine? Plaseaza in centrul mesei o fructiera incarcata cu: banane, portocale, mandarine, kiwi, mere. Vor constitui o gustare usoara pentru invitati si, totodata, un excelent punct focal al mesei.
Putem alege o fata de masa cu un imprimeu de iarna, vacanta pe care sa asezi niste servetele asortate dar sa nu fie un model foarte incarcat pentru a evita senzatia de aglomerare. Nu trebuie sa pui la intamplare o vaza cu flori artificiale, este mult prea obisnuit si nu vei reusi sa atragi atentia.

Cateva ornamente traditionale de obicei folosite pentru a decora centrul mesei sunt: sfesnicele cu lumanari si ghirlandele. Daca masa ta este mai mica nu folosi un ornament central care sa ocupe prea mult spatiu;

Alege tacamurile potrivite!
Acestea pot adauga mai mult farmec mesei de Craciun. Folositi tacamurile pe care il pastrati doar pentru ocazii specialemai ales daca sunt din argint sau au motive decorative de sarbatoare.
Este foarte important sa asortezi fata de masa cu tacamul si ornamentul ales pentru partea centrala. De asemenea, asigura-te ca tacamurile sunt sclipitor de curate si fara zgarieturi.

In ceea ce priveste modul de aranjare a veselei, lucrurile nu sunt deloc complicate. Daca ati asezat farfuriile si tacamurile in mod normal, in dreptul fiecarui invitat, nu-ti ramane decat sa adaugi accesoriile potrivite pentru aceasta ocazie. Asadar, aseaza crengute naturale de brad de jur imprejurul farfuriilor, iar, la final, plaseaza cate un globulet ornamental si cate un pahar de vin in dreptul fiecarui tacam. Daca nu te atrage ideea cu globuletele, prinde bucati de beteala de marginile fetei de masa (la intervale de 4-5 cm una de alta) si efectul va fi pe masura.

Marcarea locurilor la masa
Pentru masa de Craciun sau de Revelion cartile de vizita care vor marca locurile la masa se pot confectiona in mai multe feluri:

Cartonase colorate cu stele de staniol si crengute de brad cu numele invitatului;
Cornete colorate cu mosi stilizati pe a caror manta se scrie numele invitatilor;
Cartonase cu numele invitatilor prinse cu o funda rosie, de o crenguta de brad;
Pachetele cu mici atentii pentru fiecare invitat

Pentru toate gospodinele, masa de Craciun inseamna traditie si bun gust, atat in ceea ce priveste decoratiunile, cat si mancarurile specifice acestei sarbatori. Adunate de-a lungul anilor, retetele de Craciun reprezinta atuul atmosferei de sarbatoare si de voie buna.

Despre Colinde | Versuri Colinde

Sfaturi si Idei Pentru Impodobirea Pomului de Craciun | Istoria bradului de Craciun