miercuri, 23 decembrie 2009

Schumacher revine in Formula 1 in 2010 la Mercedes GP

Michael Schumacher revine !
Mercedes GP a confirmat oficial ca Michael Schumacher va reveni in Formula 1 dupa ce a semnat un contract cu echipa germana pentru sezonul 2010. Dupa cateva luni de speculatii intense in presa internationala, Michael Schumacher a confirmat ca isi va face o revenire de senzatie in Formula 1 la patru ani dupa retragerea de la finalul sezonului 2006. Septuplul campion mondial a fost confirmat miercuri ca pilot la noua echipa Mercedes GP, care a preluat recent pachetul majoritar de actiuni de la Brawn GP. Schumacher il va avea drept coechipier in sezonul 2010 pe conationalul sau Nico Rosberg, Mercedes GP devenind cu aceasta ocazie o echipa 100% germana.

Schumacher a mai avut o tentativa de a reveni in Formula 1 in luna august a acestui an, insa in cele din urma nu l-a putut inlocui pe Felipe Massa la Ferrari din cauza unor dureri de gat provocate de un accident de motocicleta suferit in luna februarie. De altfel, revenirea lui Schumacher in Formula 1 se datoreaza in mare masura insistentelor celor de la Ferrari ca germanul sa il inlocuiasca pe bunul sau prieten Massa in ultima parte a sezonului 2009.


Septuplul campion mondial va face din nou echipa cu reputatul inginer Ross Brawn, alaturi de care a cucerit 5 titluri de campion mondial cu Ferrari impreuna cu Jean Todt, actualul presedinte al FIA. Schumacher s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2006, dupa ce a cucerit 7 titluri de campion mondial cu Benetton si Ferrari la capatul a 250 de curse si 91 de victorii, devenind cel mai prolific pilot de Formula 1 din istorie.
Sursa: automarket.ro