luni, 16 iulie 2012

Geniul Copy-Paste a pus EUROPA pe jar !!!

Comisia Europeana i-a cerut Aliantei USL sa ofere garantii ferme cu privire la independenta justitiei si "respectarea imediata" a deciziilor Curtii Constitutionale.

Ponta a afirmat vineri ca a raspuns in scris la lista primita de la Comisia Europeana. Dar contactele au continuat intre Bruxelles si Bucuresti " in mod intens tot week-end-ul", a subliniat luni acest purtator de cuvant, Olivier Bailly.
"Nu am primit pana acum oficial o scrisoare finala din partea autoritatilor romane", a declarat el, adaugand ca Executivul european asteapta "confirmarea angajamentelor scrise ale Guvernului".
In cadrul intalnirii de vineri de la Bruxelles dintre presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso si premierul roman, "noi am luat nota de pozitia lui Ponta care a promis sa raspunda urgent". "Nu este timp de pierdut si aceasta scrisoare trebuie sa ajunga urgent", a insistat Bailly.
Vineri, Ponta a afirmat ca a trimis "un raspuns la cele 11 puncte ridicate" de Barroso. Comisia Europeana i-a cerut coalitiei de centru-stanga, care a preluat puterea in mai, sa ofere garantii ferme cu privire la independenta justitiei si "respectarea imediata" a deciziilor Curtii Constitutionale.
Bruxelles-ul a solicitat oficial abrogarea a doua ordonante de urgenta, adoptate saptamana trecuta, care reduc puterile Curtii Constitutionale si schimba regulile referendumului prevazut pentru 29 iulie privind demiterea presedintelui, votata de Parlament la 6 iulie.
Bailly a amintit luni ca CE "va adopta miercuri cele doua rapoarte privind Bulgaria si Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare". In cazul Romaniei, acesta va "reflecta pozitia Comisiei cu privire la ultimele evenimente din aceasta tara", a precizat el.