miercuri, 18 iulie 2012

PSD-ul i-au tradat pe barladeni. Chevron se pregateste de activitate !!!

 SE ANUNTA MAREA POLUARE !

Acum câteva luni, deputatul Solomon ( de la PSD ) acuza Guvernul PDL cã vrea sã-i ucidã pe bârlãdeni, dând mânã liberã Companiei Chevron. Acesta a promis solemn cã odatã ce PSD va obtine puterea, compania americanã va fi furgãritã definitiv din tarã. În ciuda acestei mari promisiuni, chiar partidul lui Solomon a fost cel care a respins initiativa de blocare a Chevronului. În disperare de cauzã, Solomon a inventat ieri o serie de explicatii demne de romanele SF. Cea mai interesantã este aceea cã societatea civilã din Bârlad este, de fapt, manipulatã de americani prin Fundatia Soros!
Într-o încercare disperatã de a explica votul dat de senatorii PSD pentru folosirea fractionãrii hidraulice în vederea exploatãrii gazelor de sist, Solomon a dat vina pe persoane necunoscute care au introdus, în ultimul moment, si fãrã stirea sa (!?), pe ordinea de zi a sedintei din 21 iunie acest subiect. Ba mai mult, si-a acuzat nu doar colegii de partid, senatorii PSD, cã ar fi votat în necunostintã de cauzã, dar chiar pe seful sãu de partid, primul ministru Victor Ponta, cã nu s-a tinut de cuvânt.“Comisia pentru Industrie (?), unde am fost invitat acum douã sãptãmâni, a dat o rezolutie pozitivã pentru Legea de interzicere a fractionãrii hidraulice, pe când în sedinta de la Senat s-a spus cã s-a asumat un punct de vedere al Guvernului României, punct de vedere care nu existã! Eu am fost de acord cu completarea legii cu unele amendamente, în ceea ce priveste sanctiunile aplicate, nicidecum cu apobarea acestei metode de extractie a gazelor de sist. De ce nu a fost prezent senatorul Pintilie, si de ce a lipsit senatorul David de la sedintã, doar doamna Silistru a votat împotrivã?!“, tuna si fulgera deputatul Solomon, uitând cã majoritatea în Senat este de partea partidului din care face parte. Ba, mai mult, nu a trecut multã vreme de când îl proclama pe Cristian David “Senatorul Bârladului“! Probabil vãzând cã a fost sanctionat nu doar de presã, în special de cotidianul Vremea Nouã, care a reliefat faptul cã problema gazelor de sist a fost folositã strict în scopuri electorale, dar si de unul dintre principalii sustinãtori, asociatia Vira, Solomon s-a dezlãntuit inclusiv împotriva ultimei, sustinând cã a aflat din revista Kamikaze cã principalul sustinãtor financiar al acestei asociatii este “Fundatia pentru o societate deschisã“, a miliardarului american George Soros. “Cum îsi închipuie cineva cã americanii finanteazã o asociatie care sã fie împotriva americanilor? Sper ca ambasada americanã sã nu aibã vreo coadã bãgatã pe undeva, asa cum sper ca România sã nu devinã raia americanã pânã la alegeri“, uitând nu doar de faptul cã partidul din care face parte este acum la guvernare, dar si de faptul cã cele mai importante organizatii ecologiste din lume, inclusiv Greenpeace, sunt chiar americane! “Senatul nu este camerã decizionalã, pentru senatori a fost doar un vot de palmares“, si-a jignit Solomon colegii de partid, adãugând cã “Sunt mai importante dezbaterea si adoptarea legii în Camera Deputatilor. Sper sã se adopte aceastã lege pânã la alegerile din toamnã. Moratoriul cu privire la exploatarea gazelor de sist este în vigoare, cu toate cã unii spun cã se lucreazã“. Privind aceastã ultimã declaratie, îi prezentãm domnului deputat Solomon fotografii fãcute acum douã zile, miercuri 27 iunie, cu vehiculele companiei care efectueazã prospectiuni tranzitând municipiul Bârlad si mergând cãtre depozitul de materiale explozive de la Banca, fapt negat de deputatul-trompetã!
Adevãr ori minciunã, demagogie sau populism?

Mai mult decât atât, chiar în cadrul conferintei de presã, depu­tatul Solomon, dupã ce a negat orice activitate de prospectare a firmei Chevron, s-a lãudat cã i s-a propus, pe mail, o pozitie în domeniul PR, pentru promovarea intereselor companiei, afirmatie fãcutã imediat dupã ce înfierase firma respectivã cu privire la faptul cã nu i-a fost acceptatã invitatia la un dialog public, chipurile pentru cã nu ar fi niciun reprezentant la Bârlad! “Recunosc cã legea pe care am înaintat-o nu este perfectã, dat fiind cã si extractia de sare sau de gaze naturale prin metode clasice ar cãdea sub incidenta ei. Voi face un amendament prin care voi scoate în afara legii extractia gazelor folosindu-se presiuni mai mari de 20 atm. În plus, anunt pe aceastã cale cã, dacã nu am fost sustinut de diverse organisme, organizatii sau institutii în luna aprilie, atunci când am început aceastã bãtãlie, acum nu voi accepta sã fie mani­pulatã aceastã initiativã în diverse scopuri, inclusiv electorale“, perora, plin de enfazã, deputatul Adrian Solomon, uitând, poate, cã acesta a fost scopul sãu, de atragere de simpatii electorale, prin luarea unei pozitii de, chipurile, apãrãtor al mediului bârlãdean!
În ciuda afirmatiilor deputatului Solomon, vehiculul firmei de prospectiuni care lucreaza pentru Chevron se plimba, nestingherit, spre depozitul de explozibili de la Banca.