joi, 12 iulie 2012

Mesaj Oficial !!! Republica Moldova vrea unirea cu Romania

 Barierile dintre Republica Moldova şi România trebuiesc eliminate pentru a fi împreună în Uniunea Europeană. Dorinţa aparţine preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, care a declarat într-un interviu că zidul instalat pe râul Prut trebuie să dispară.


"Dorim să fim împreună cu România în Uniunea Europeană. Până atunci, inclusiv cu ajutorul fraților și partenerilor noștri din România, ne unificăm legislația, procedurile, ne unificăm mentalitățile. Cu alte cuvinte, eliminăm nedreptățile care s-au comis de la instalarea unui zid pe râul Prut, după cel de-al doilea război mondial. De pe urma acelei decizii politice a suferit populația de pe ambele maluri ale Prutului", a menţionat şeful statului.
În altă ordine de idei, Nicolae Timofti a precizat că în rezolvarea diferendului transnistrean se va ţine cont de caracterul integru al Republicii Moldova.
"Kievul optează în favoarea transformării actualului format de pacificatori la Nistru într-o misiune civilă cu mandat internaţional. Moscova dorește soluționarea diferendului prin acordarea unui statut politic special Transnistriei, iar Tiraspolul își dorește să devină un stat independent. Noi înțelegem abordările, dar ținem cont de interesele Moldovei și de prevederile Constituției, care se referă la caracterul integru al statului", a conchis preşedintele.

Recomandari :

Istoria Tricolorului

Imnul Romaniei – DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE ! Versuri

Dramatic, Decenii de durere !!! Oamenii au ingenunchiat  in centrul Bucurestiului

27 martie 1918 – Unirea Basarabiei cu România