marți, 3 iulie 2012

ADVERTISMENT - Zi neagra in Istoria Romaniei !!!

 LIBERA EXPRIMARE SI INSTANTELE DE JUDECATA SUNT IN PERICOL !!!


Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, a comentat evenimentele politice din ultimele zile, într-o declaraţie publică. Diplomatul american îşi exprimă îngrijorarea personală, dar şi a guvernului SUA, în ce priveşte "ameninţările asupra instituţiilor şi mai ales asupra instanţelor de judecată".
"Sunt profund îngrijorat faţă de orice încercare de a ameninţa independenţa instituţiilor democratice ale României. Manipulările sau ameninţările la adresa instituţiilor şi mai ales a instanţelor de judecată vor provoca îngrijorare nu numai în rândul guvernului nostru, dar vor afecta şi modul în care România este privită de pieţele financiare"
Diplomatul aminteşte de experienţa SUA din timpul mandatului preşedintelui Roosevelt, când acesta a încercat să modifice structura Curţii Supreme de Justiţie, "atunci când nu a mai fost mulţumit de câteva dintre deciziile ei".
"Aceste acte au fost condamnate de toată lumea. A fost o zi neagră în timpul unei preşedinţii altfel minunate şi va fi o zi neagră în istoria României, dacă se ajunge la acelaşi lucru şi aici", scrie ambasadorul Mark H. Gitenstein.

Sursa : Gandul by Andrei Luca Popescu