joi, 12 iulie 2012

Nou !!! Doar in Romania - Autostrada cu o singura banda !

Stiu titlul suna ca si cum ar fi bancul zilei, dar din pacate este cat se poate de real ...

Tronsonul Cernavoda - Medgidia al autostrazii Cernavoda - Constanta va fi inaugurat saptamana viitoare, traficul urmand sa se desfasoare pe o singura cale, in regim de drum national, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Potrivit CNADNR, deschiderea oficiala a circulatiei pe o cale a autostrazii Cernavoda - Constanta, tonsonul Cernavoda - Medgidia, va avea loc in 19 iulie, de la ora 11.00, la Nodul rutier Cernavoda.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, anuntat, la inceputul lunii, ca din 20 iulie se va putea circula de la Bucuresti la Constanta, pe autostrada.

"In 20 iulie, pe sectorul Medgidia - Cernavoda se da drumul in regim de drum national, cu indicatoare de drum national, cu restrictiile de drum national, tocmai pentru a facilita accesul turistilor la mare. Se va circula cu maxim 80 de kilometri la ora, pe o singura cale, pe doua benzi, o banda pe fiecare sens. De la Medgidia la Constanta, inclusiv Centura municipiului Constanta, va fi in regim de autostrada, cu toate segmentarile, cu masurile pentru siguranta circulatiei, se va circula cu 130 de kilometri pe ora. Consideram ca este foarte util sa asiguram accesul turistilor la mare, vedeti ce se intampla in fiecare sfarsit de saptamana si nu numai", afirma ministrul Ovidiu Silaghi, dupa o vizita pe santierul autostrazii Cernavoda - Medgidia.


El mai spunea ca ministerul este multumit de modul in care lucreaza constructorul si ca, desi termenul de finalizare pentru Cernavoda-Medgidia este la inceputul anului viitor, autostrada ar putea fi terminata mai repede.

Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia, a fost organizata o noua licitatie castigata de consortiul Astaldi - Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia - Constanta.

Semnarea contractului a avut loc pe data de 21 septembrie 2011, iar pe 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013, dar din vara se va putea circula pe o singura cale.